Houten vloer leggen

Een vloer laten leggen
Een houten vloer leggen is vakmanschap, zeker als het gaat om een traditioneel gelegde parketvloer. We leggen deze ambachtelijke vloeren en ook gelaagd parket, PVC en laminaat. Met de grootste precisie, mogen we wel zeggen.

Traditioneel parket laten leggen
Bourgogne vloeren zijn 9 mm dikke delen die op traditionele wijze gelijmd en gespijkerd worden op een spaanplaat of op eiken mozaïek dat wordt verlijmd op de bestaande dekvloer. Na het leggen van de Bourgogne delen, moet de vloer nog enkele malen geschuurd en opgestopt te worden voordat deze wordt afgewerkt met een lak, olie of een hardwax.

Tapis, het Franse woord voor tapijt, is zeer geschikt om patroonvloeren mee te maken. Deze plankjes van 6 mm dik worden gelijmd en gespijkerd op broodjes of op een mozaïek tussen vloer. Het Tapis wordt geschuurd en de gaatjes worden gestopt. Ook deze vloer kan naar wens worden afgewerkt met een lak, olie of een hardwax.

Mozaïk parket bestaat uit 8 mm dikke massieve matjes die over het algemeen rechtstreeks op de zandcement, beton of anhydriet vloer worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd met houtstof en een voegen kit. Daarna word de vloer afgewerkt met hardwax, olie of een laklaag. Door de geringe dikte zijn deze vloeren zeer geschikt voor vloerverwarming.

Planken vloeren laten leggen
De massieve plank is +/- 20 mm dik met messing en groef. Deze vloeren kunnen zwevend op een tussen vloer met spanveren ofwel vast gelegd worden op een spaanplaat of mozaïek tussen vloer. Het nadeel van zwevend leggen is dat de planken zullen krimpen en uitzetten. We leggen deze plankenvloeren nooit op vloerverwarming.

Meester Parketteur Marc is specialist in houten vloeren.

Nobel Parket Tilburg - Houten vloer

Duoplank
De duoplank/multiplank is een samengestelde plank met een toplaag van 3 tot 6 mm massief edel hout dat is verlijmd op een onderlaag van berken multiplex van 6 tot 12 mm dik. Deze is voorzien van een mes en groef-verbinding en kan zowel zwevend op een tussen vloer als direct worden verlijmd op de cementdekvloer. Het grote voordeel van de multiplank ten opzichte van de massieve plank is de geringe werking. Dat maakt dat deze plank wel geschikt is om op vloerverwarming te plaatsen. Omdat deze planken speciaal voor u op maat worden gemaakt, is er een zeer grote keuze in afwerking.

Verouderde vloeren
Deze vloeren worden bewust beschadigd en oud gemaakt door middel van vele soorten technieken. Ze kunnen worden getrommeld, geborsteld, hand geschaafd en gerookt. In de meeste gevallen wordt hiervoor eikenhout gebruikt maar dit kan ook met andere houtsoorten. Een verouderde vloer ziet er prachtig uit én beschadigingen vallen minder snel op. Een verouderde vloer is te verkrijgen als multiplank, Bourgogne, tapis, en plank. Buiten de plank zijn deze vloeren zeer geschikt om op vloerverwarming te plaatsen. Een eventueel krimpnaadje zal in deze vloeren niet storen.

Bamboe vloeren
Bamboe is een zeer duurzaam en ecologisch verantwoord product. Het is een gras dat verhout en al na 3 tot 5 jaar geoogst en verwerkt kan worden. Deze bamboe groeit niet alleen in uitgestrekte oerbossen maar wordt tegenwoordig ook op door boeren beheerde plantages gekweekt. De hardheid, dichtheid en stabiliteit is gelijkwaardig aan de beste houtsoorten. De bamboestammen worden in de lengterichting in strips gezaagd waarna in verschillende procedures panelen worden vervaardigd. Bij een plain pressed bamboepaneel zijn deze strips plat naast elkaar en onder hoge druk verlijmd. De bamboeknopen zijn duidelijk zichtbaar. Bij een side pressed bamboepaneel zijn de strips opstaand verlijmd. Bamboevloeren zijn te verkrijgen in de vorm van: tapis, hoogkant mozaïek, lamel, 2-laags en massief.

Kurkvloeren
Kurk is een duurzaam en ecologisch verantwoord product. De bomen worden niet gekapt maar de kurkbast wordt er afgeschild zonder de boom te beschadigen. De structuur van kurk is vergelijkbaar met een honingraat en bestaat uit miljoenen gesloten cellen, met daartussen een vluchtige stof die op lucht lijkt. Deze unieke samenstelling staat borg voor een goede thermische isolatie, veerkracht en geluidsdemping.

Een kurkvloer is leverbaar in verschillende structuren en kleuren, van modern tot klassiek. Een kurkvloer is zowel zwevend, met een clicksysteem als vast verlijmd te plaatsen. Een belangrijke voorwaarde is dan een perfect egale cementdekvloer, en zal er eerst geëgaliseerd moeten worden. Is de te leggen kurkvloer nog onbewerkt, dan zal die afgelakt moeten worden. Er zijn ook voorbewerkte vloeren verkrijgbaar met een lak of pvc toplaag.

Laminaat vloeren laten leggen
Laminaat is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kwaliteiten. In diktes van 6 tot 12 mm en lengtes tot 2.20 lang. Van modern tot vintage wordt alles perfect nagebootst. Met de juiste tussen vloer kunnen deze vloeren zonder probleem op vloerverwarming gelegd worden. Laminaat is onderhoudsarm en dat is voor sommige huishoudens een echte uitkomst.

PVC vloeren
PVC vloeren zijn te verkrijgen in een zwevend clicksysteem. Ook is er PVC dat vol verlijmd wordt op de cementdekvloer. Het is zeer belangrijk dat men hiervoor een perfecte cementdekvloer heeft. Daarom wordt de vloer nagenoeg altijd geëgaliseerd.

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

Contact (uitgebreid)
Nobel Parket Tilburg - Houten vloer