Veelgestelde vragen

Bij ons kunt u altijd terecht voor advies. Voor uw gemak verzamelen we hier de meest gestelde vragen.
Staat u vraag er niet bij? Bel of e-mail ons dan.

Nobel Parket Tilburg - Houten vloer

Het klimaat heeft grote invloed op hout. In de zomer zet hout licht uit en in de winter krimpt het weer. Dat ligt aan de luchtvochtigheid van de ruimte waarin de houten vloer ligt. De ideale, relatieve luchtvochtigheid ligt voor een houten vloer tussen de 45% en 60%.

Dat is de hoeveelheid waterdamp die de lucht op dat moment bevat, in verhouding tot de hoeveelheid water dat de lucht bij gelijke temperatuur maximaal zou kunnen bevatten. Is dat 100% dan onstaat condens. Koude lucht kan minder water bevatten dan warme lucht.

Met een hygrometer is de relatieve luchtvochtigheid eenvoudig te meten. Deze meter geeft de precieze luchtvochtigheid aan. De luchtvochtigheid dient te schommelen tussen 45% en 60%.

In de winter is het mogelijk dat er in verwarmde kamers een luchtvochtigheid ontstaat van slechts 34%. Het maakt niet uit of de kamer verwarmd wordt middels (vloer)verwarming of convectoren. De houtvochtigheid bedraagt in dit geval nog slechts 6,8%. Het parket gaat krimpen en op den duur ontstaat serieuze schade aan uw parket.

Een luchtbevochtiger met vochtigheidsregelaar houdt de relatieve luchtvochtigheid zonder moeite tussen 45% en 60%. Een luchtbevochtiger koopt u onder meer in onze winkel. Handig, hè?

Nobel Parket Tilburg - Houten vloer