Wij gebruiken cookies voor het verzamelen van statistiek-gegevens en het technisch functioneren van onze website.

VLOER LEGGEN
VLOER SCHUREN
VLOER AANHELEN
VLOERREPARATIE
VLOERONDERHOUD
PARKET OP VLOERVERWARMING

Visgraat vloer

Visgraat vloer laten leggen
De visgraat vloer is al jarenlang een van de meest populaire leg-vormen voor vloeren. In het verre verleden werd de visgraat-vloer enkel gelegd bij adel en daarom treft u deze vloer vooral aan in oude en monumentale gebouwen. Het leggen van de visgraat vloer was en is nog altijd een ambachtelijk karwei. Pure vakmanschap en daarmee ook deze eeuw, niet voor iedereen de 1e keuze. Ondanks dat het realiseren van een visgraat vloer zowel veel tijd en vakmanschap vereist, heeft deze vloer opnieuw aan populariteit gewonnen.

Oorsprong visgraat vloer
De oorsprong vind zich terug in de 16e eeuw waar zover terug te leiden, Italiaanse vloer lieden deze ambacht ontwikkelden. Door met stukjes hout een vloer in mooie patronen te leggen. Het inleggen van het hout was monnikenwerk. De stukjes hout die in veel gelijke en passen maten en vormen gelegd, dienden te worden, werden met de hand geschaafd en passend gemaakt.

Zo ontstonden ware kunstwerken. Later is de visgraatvloer zo’n beetje een chique standaard geworden. Met name in Frankrijk. Daar tref je veel chateaus aan met verschillende soorten leg-patronen. Onder de naam Batons Rompus, werd de visgraat razend populair in Frankrijk. Batons Rompus wat vrij vertaalt “gebroken stokjes” betekend werd verder ontwikkeld naar leg-vormen waarbij er planken toegepast werden. Deze planken kregen vaste formaten waardoor het leggen sneller en nauwkeuriger werd.

Met de ontwikkeling van de Hongaarse punt, die zijn naam logischerwijs van het land van afkomst heeft gekregen. Ontstond er een soort standaard waarmee het leggen van deze visgraat vloeren niet enkel alleen nog geschikt was voor de rijkste der aarden. Zo vinden we de visgraat tegenwoordig niet alleen maar in kastelen ­čśë Maar dus ook bij u thuis.

Met een Meester Parketteur heeft Nobel parket kwaliteit en ervaring in huis. Vraag naar de mogelijkheden voor uw eigen visgraat parketvloer.

Dubbele visgraat vloer
visgraat vloer